Vi har vært ute en kald vinternatt før

Det veksler mellom å være vinter og vår. En dag legger snøen seg over byen igjen. Hustakene er dekket av et tykt teppe, og greinene på trærne henger tungt ned mot bakken. Jeg sitter ved vinduskarmen i sengen med to dyner over meg, og ser på alt det hvite der ute. Ponyo kryper tett inntil meg, før han begynner å slikke potene sine. Dagen etter er snøen helt borte, og jeg går ut med tynn jakke og null skjerf.

En kveld drar jeg ut med Kira, vaklende nedover gatene i høye sko og klager på hvor vondt jeg har i føttene. Dørvaktene myser mot bankkortet mitt og kikker i vesken min med lommelykt. Vi går inn og rett ut igjen på Friday’s og Garage. Vi kommer ikke inn på Mono og Sosialen fordi jeg er for ung. Jeg vil på Revolver, men Kira mener Møllergata er et sketchy strøk, noe hun jo har helt rett i. Vi drikker Strawberry Daiquiri på Hard Rock Café, men jeg merker ikke engang et hint av beruselse. Skuffet over å ikke ha spottet èn eneste kjekk fyr, med en trøste-Troika i hånden, går vi hjem.

«Dette er ikke rette tiden å gå ut på,» Sier Kira. «Folk er drar ikke ut nå, de er på fest. Vi må vente til sommeren, da henger folk ute i gatene,» fortsetter hun.

Så går vi hjem og ser på film og legger oss. Vi bor sammen nå. Jeg kjenner aldri på hva ensomhet er lenger. Vi er Frognerjenter. Vi spiser biff til middag nesten hver dag. Vi krangler aldri om oppvasken. Vi ler. Vi sover til og med i samme seng. Kira dater en NRK-journalist.  Jeg leser Knausgård. Kira spør meg hvordan man skrur på vaskemaskinen. Og ovnen. Og hvordan man vasker gulv. Man kan si mye pent om oss, men husmormaterial er vi definitivt ikke. Jeg drar på joggetur. Jeg ringer folk jeg ikke har snakket med på dødslenge, jeg går i rulletrapper, jeg gjør generelt ting jeg gjerne vil stemple som helt vilt, og jeg leser enda mer Knausgård. Og jeg får forfatterskryt av ei som har vunnet Tarjei Vesaas-debutantpris. Hun sier dialogen min er så god at den får henne til å hikste, teksten min er nydelig og forførende, oppfordrer meg til å prøve å skrive roman og avslutter med «Jeg tror du er en forfatter.» Øynene mine blir blanke, og jeg svever av lykke.

Jeg blir superglad om du legger igjen en kommentar! Tusen Takk!

15 kommentarer til «Vi har vært ute en kald vinternatt før». Skrive noe?

 1. 11.03, 2012
  14:41
  Anna

  Du skriver så utrolig bra!

 2. 11.03, 2012
  14:44
  Lise

  Prøvde å kommentere dette innlegget i går, men det gikk ikke! Så hyggelig at du har fått deg samboer, da =)

 3. 11.03, 2012
  15:23

  Ser ut som du har en fin og spennende tid i vente. :-)

 4. 11.03, 2012
  18:53

  Flott beskrivelse av livet i Oslo, mens man venter på vår og sommer <3 Og jeg tror på hun debutantpris – vinneren, du har go'følelse i tekstene dine :)

 5. 11.03, 2012
  19:05

  trur også du er ein forfatter. gler meg til forsetjinga.

 6. 11.03, 2012
  20:48

  Så godt å høre fra deg igjen!! Er nok enig med den dama, du ER en forfatter. Elsker tekstene dine!

 7. 12.03, 2012
  21:12

  Ah, du skriver så fint og bra. Og jeg er enig med resten – tror også at du er en forfatter. Du er utrolig flink!

 8. 13.03, 2012
  22:26
  Line

  Høres ut som du har det toppers:) det gjør meg glad!
  jeg vet at rulletrappene er et stor skritt! Du er kjempe tøff!
  skriv en roman! Jeg vil lese:)

 9. 14.03, 2012
  17:18

  åååh, for en fin og velfortjent tilbakemelding <3 flinka!

 10. 14.03, 2012
  22:48

  SV: Tusen Takk :)

  Wow. Du kan virkelig skrive! :)

 11. 17.03, 2012
  15:08
  L

  Hør på debutantprisvinneren. Og gå på Revolver – det er ikke sketchy, det kan ofte være det morsomste stedet i byen. Jeg har overlevd hver gang hittil.

 12. 23.03, 2012
  23:22

  Så bra du har det fint nå :)

 13. 29.03, 2012
  11:03

  Enig hva hun sa. Du er en forfatter:) Tekstene dine er veldig vakre og ekte, føles det som. Gleder meg alltid til ditt neste innlegg kommer:)

 14. 13.09, 2012
  10:28

  Jeg ser så tydelig for meg en bok som står utstilt på bestselger-hylla i en bokhandel. Det står navnet ditt på den boka! Herregud, flinkeflinkeflinke Ulrikke. Du er magisk dyktig!

 15. 14.10, 2012
  20:31

  [...] 4. Tips mot skrivesperre 5. Om livet, og døden 6. 65 7. Full stilforvirring 8. Lovely London 9. And you give yourself away 10. Guide: Røde [...]

Skriv en kommentar

Design av Binka - Elefantzonen.com